supercazare cazare litoral

Litoralul Marii Negre -cazare litoral

Litoralul Marii Negre este cea mai importanta zona turistica a Romaniei. Acest lucru se datoreaza numaruui mare de turisti romani si straini care il viziteaza anual. Cazare litoral veti gasi pentru toate tipurile de buget . Marea Neagra este cunoscuta ca fiind a-3-a mare europeana ca intindere. Este a doua mare ca adancime si are o salinitate redusa.
Oferind peisaje uimitoare, litoralul se numara printre regiunile cele mai atragatoare ale tarii noastre.

supercazare cazare litoral

Asezare geografica

Cu o lungime totala de 245 km, litoralul romanesc incepe in nord, la granita cu Ucraina. Litoralul se continua spre sud, pana la granita cu Bulgaria. Astfel estul Dobrogei este conturat de apele Marii Negre. Pe mai mult de jumatate din intinderea sa (163 km), din nord pana aproape de Navodari, litoralul romanesc este reprezentat de Delta Dunarii si lacurile de coasta.

Plajele litoralului romanesc

Portiunea de litoral ce se intinde pe o distanta de 82 de km incepand din zona Capului Midia, Navodari si pana la Vama Veche la granita cu Bulgaria, reprezinta zona cea mai vizitata de turisti. Plajele de pe litoralul romanesc au avantajul unui nisip auriu cu o finete deosebita. De asemenea, plajele au o latime generoasa care atinge in unele locuri 200 de metri. Exista totusi o diferenta usor de sesizat intre plajele din nordul litoralului (Navodari, Constanta, Mamaia) si plajele din sud. Cele din nord sunt mai late si mentin o linie a tarmului uniforma, in timp ce plajele de nisip din sudul litoralului au zone mai inguste, sunt crestate de golfuri sau marginite de faleze inalte.

Statiuni care asigura cazare litoral

De-a lungul coastei, o zona de o calitate deosebita etaleaza o salba de statiuni care raspund cerintelor tuturor varstelor si gusturilor. Acestea sunt: Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Neptun, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, 2 Mai, Mangalia, Vama Veche.
Pe litoral exista o multime de posibilitati de distractie ce acopera preferintele si exigentele tuturor turistilor. In ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au construit numeroase restaurante si terase amenajate pe plaja sau in imediata apropiere a acesteia. Astfel turistii au posibilitatea de a se relaxa intr-o atmosfera vesela de vacanta si de a se delecta cu preparate traditionale romanesti sau internationale.

Agrement litoralul Marii Negre


De asemenea, litoralul romanesc ofera oportunitatea de practicare a multor sporturi acvatice. Optiunile de agrement sunt completate de terenuri de tenis, golf si fotbal , parcuri de distractie . Posibilitatile de distractie sunt intregite de atractii precum Aqua Magic si Telegondola. In zona exista o multime de atractii si obiective turistice care merita vizitate. Monumente istorice, muzee de mare insemnatate, ruine antice, biserici, rezervatii naturale unice in Romania si in Europa si multe alte atractii intregesc pitorescul litoralului si al pamantului dobrogean.

Vestigii istorice pe Litoralul Marii Negre

Intre Mamaia si Mangalia, se intinde parca, o statiune complexa ce cuprinde toate cele 16 statiuni si care adauga frumusetii sale contemporane si vestigiile timpurilor trecute. Turistii dornici pot vizita si ramasitele celor trei colonii fondate de grecii antici aici in secolele 7-6 inainte de Hristos: cetatea Histria in nord, Tomis in centru (in zilele noastre Constanta), Callatis (in prezent orasul Mangalia). Se mai poate vizita si monumentul de la Adamclisi, aflat la 100 km vest de litoral.

Cazare Litoral Marea Neagra

Multe din statiunile litoralului au o dubla specializare, fiind si statiuni balneoclimaterice, recunoscute pentru curele de apa sarata si namol sapropelic. Enumeram aici: Statiunea Techirghiol, Statiunea Mangalia, Statiunea Eforie, Statiunea Saturn si Statiunea Neptun. Toate aceste statiuni ofera, numeroase posibilitati de tratamente pentru o gama larga de afectiuni. Multe hoteluri, de la cele de lux pana la hoteluri si pensiuni pentru toate buzunarele, ofera cazare litoral.
Pentru fiecare turist, fie el dornic de relaxare si odihna, fie dornic de aventura, distractie, sport si viata activa , litoralul Marii Negre il asteapta. Litoralul romanesc ofera de fiecare data, acel ceva, unic si misterios ce nu poate fi uitat.