Judetul Tucea este o zona turistica prin excelenta. Tulcea este resedinta administrativa a acestui judet si mai poarta numele de Poarta Deltei Dunarii. Pe teritoriul judetului Tulcea, Dunarea se divide in trei ramuri formand Delta Dunarii, un pamant magic, cu peisaje incantatoare.
Delta Dunarii
Delta Dunarii, regat al apelor si al insulelor plutitoare este un adevarat paradis al pescarilor si vanatorilor, in care multimea pasarilor si diversitatea florei formeaza un peisaj unic.
Acest sanctuar al naturii cuprinde lacuri (peste 400), paduri de trestie (peste 1.800.000 ha, fiind cea mai mare intindere de stufaris din lume), insule plutitoare de trestie (19,5kmp) si paduri de salcii. Delta Dunarii este paradisul pasarilor migratoare care sosesc aici din toata Europa si de pe alte continente.
De asemenea, in Delta Dunarii traiesc peste 133 de specii de pesti, unele dintre acestea fiind in permanenta expansiune (platica, crap) altele fiind in regresiune (linul, stiuca care nu sunt rezistente la poluare). Denumita si raiul pestilor si al pasarilor, Delta Dunarii se situeaza pe locul intai in preferintele turistice ale judetului, fiind destinatia ideala pentru pasionatii de natura si pescuit.
Ce se poate vizita in judetul Tulcea
In judetul Tulcea puteti vizita: Parcul National Muntii Macinului si minunata Delta Dunarii cu cele trei brate.
Situri arheologice
– Cetati:Cetatea Medievala de la Enisala, fortificatia Romana – Babadag, cetatea Noviodunum, cetatea Garvan-Dinogetia, cetatea Troesmis, cetatea Arrubium , cetatea Salsovia, cetatea Beroe, cetatea Aegyssus, cetatea Proslavita, cetatea Ibida;
-Situri arheologice: situl arheologic Orgame – Argamum, situl arheologic Halmyris,
Case memoriale si monumente
-Casa Panaghia, casa Panait Cerna, Ensiala-Gospodaria Taraneasca In Situ, geamia catedrala Azzizie.
-Monumente: farul din Sulina, monumentul Independentei din Tulcea ;monumentul Paleocrestin din Niculitel.
Muzee:
– Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, Muzeul de Istorie si Arheologie , Muzeul de Arta.
Va puteti incarca spiritual vizitand manastirile:
-Manastirea Cocos, Manastirea Celic Dere, Manastirea Saon, Manastirea Vovidenia, Manastirea Uspenia, Manastirea Valea Teilor, Manastirea Cerbu, Manastirea Stipoc (Schitul Sfantul Atanasie).
Judetul Tulcea, combinatie intre frumusetile naturii si vestigii istorice!
Diversitatea si frumusetea peisajului, varietatea vestigiilor arheologice si numeroasele monumente istorice ofera unicitate judetului. Toate acestea au determinat aparitia si dezvoltarea a diverse unitati turistice de cazare care reusesc sa asigure turistilor tot confortul necesar.