Romania, tara mea de dor!

Romania este situata in sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii. Tara noastra este strabatuta de o salba muntoasa reprezentata de partea sudica si centrala a Muntilor Carpati. Pe teritoriul tarii noasre se afla aproape toată suprafata Deltei Dunării. Partea de sud est a tarii este marginita de tarmul Marii Negre .

romania-super-cazare-1

Romania, destinatie turistica unica!

In decembrie 1989, Romania a redevenit o natiune libera. Tara noastra si-a deschis portile pentru turistii din intreaga lume. Acestia vin sa se bucure de minunata traditie culturala, de pitorescul peisajelor si de posibilitatile de petrecere a timpului liber. Cu mult entuziasm si daruire romanii au redat stralucire obiectivelor turistice pentru a transforma Romania intr-o destinatie de vacanta unica.
La munte sau la mare, in delta sau in marile orase, tara noastra ofera o gama larga de atractii turistice de interes general sau tematice. Puteti alege dintr-o varietate de activitati si locuri de vizitat. Puteti schia in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop. Vara puteti sa trandaviti la soare pe plajele Marii Negre, care sunt asemanatoare cu cele mediteraneene. Puteti face drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, sau puteti explora cu barca suprafata de 4 340 km2 de salbaticie din Delta Dunarii care se gaseste pe teritoriul Romaniei. Aici puteti admira pelicani si alte specii de pasari amenintate de disparitie, printre insule plutitoare acoperite de stuf.Puteti de asemenea sa vizitati muzeele si galeriile de arta din orase si sa descoperiti arhitectura specifica a acestora.

Romania merita sa fie vizitata! Veniti sa va convingeti singuri !

O istorie de legenda!
Chiar numele tarii, Romania, ne reaminteste faptul ca civilizatia Romei antice a avut o influenta decisiva asupra evolutiei tarii noastre si ca multe monumente dateaza din perioada respectiva.
Puteti admira, de asemenea, fortarete medievale, manastiri construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate.

Traditii culturale pastrate inca vii !


Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizeaza tara noastra este patrimoniul ei folcloric. Timp de zeci de ani, el a fost foarte putin cunoscut in afara hotarelor tarii. Arhitectura, bucataria si mestesugurile populare din traditia romaneasca reprezinta o cultura vie cu o valoare unica.
In intreaga tara puteti asista la festivaluri populare care reprezinta o manifestare autentica a obiceiurilor locale, si nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile in lemn sau obiectele de ceramica nu reprezinta simple suveniruri lipsite de valoare , ci sunt facute pentru a fi folosite cu placere.
Admirati minutiozitatea cu care sunt sculptate portile de lemn in Transilvania! Admirati minunatele bisericute din lemn! Descopera varietatea costumelor populare, diferite de la o regiune la alta. Bucura-te de simplitatea obiectelor de arta populara !

Romania, tara mea de dor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *